Actueel

Wat een dag!

Zoals elk jaar hebben wij voor de voorjaarsvakantie een dag feest. Elk jaar heeft deze dag een nieuw thema. Dit jaar stond de dag in het teken van ontdekkingen, uitvindingen en de wetenschap. De kinderen werkten vandaag niet op de Montessorischool maar waren op ontdekking in Monti's lab. 

Er waren veel verschillende activiteiten georganiseerd. Van gave demo's, het knutselen van een kaleidoscoop, het afvuren van een raket tot het zelf ontdekken tijdens diverse kleinere proefjes. 

Demo
Vanuit de Pantarijn (Kesteren) waren twee docenten bereidt om bij ons in de aula een gave demonstratie te geven. Ze hadden veel materiaal meegenomen voor de proefjes zoals een brander, vacuumpomp, stemvork en citroenzuur. 

Zelf aan de slag
De leerlingen konden ook zelf op ontdekking uit met diverse proefjes. Ze hebben gezien dat je een spijker magnetisch kunt maken met behulp van een batterij, hoe je een ei in een fles krijgt en dat je niet alle vloeibare stoffen met elkaar kunt mengen.

Ouders
Het themafeest wordt jaarlijks georganiseerd door onze oudervereniging. Zij zorgen er elk jaar weer voor dat de kinderen een fantastische dag beleven. Samen met de ouders die vandaag kwamen ondersteunen hebben ze dit mogelijk gemaakt. 

De oudervereniging is nog op zoek naar nieuwe leden. Dus bent u na vandaag nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om aan te sluiten of in eerste instantie informatie in te winnen. De leden van de oudervereniging en de leerkracht van uw kind kan u verder op weg helpen.   

ZOEKEN IN NIEUWSARCHIEF
TOON NIEUWSARCHIEF
DE LAATSTE FACEBOOKBERICHTEN

DE LAATSTE FOTO’S