Actueel

Het tuinseizoen is weer begonnen!

Met de NL-doet dag was er al een start gemaakt met de kas, nu is hij écht in gebruik. Sander Swüste, de vader van Sarah uit groep 3, en ook Tom, Luuk en Tom uit groep 7-8 hebben er meteen een mooi looppad naar toe gemaakt!

In de kas hebben Elise en Ravi uit groep 4-5 diverse sla soorten in de volle grond overgezet. Naast de kas kregen de zonnebloemen ook een mooie plek. Hopelijk worden ze weer net zo groot als vorig jaar. We zullen ze steeds opmeten.

Een grote groep leerlingen uit groep 4-5 hebben het mos tussen de tegels vandaan gesneden, zaaibedden geschoffeld en uitgebloeide bloemen gesnoeid. Ze straalden van het vertrouwen al die materialen zelf te mogen gebruiken.

De drie zaaibakken staan nog voor de helft vol met tomaat en courgette. De volgende groep gaat zaadzakjes lezen en een zaaiplannetje invullen. En in volle grond uitzaaien, bonenstaken maken, tuinbordjes maken en natuurlijk de boel bijhouden. Er is genoeg te doen!

 

We zouden het erg leuk vinden als er meer ouders komen meehelpen. U hoeft echt geen groene vingers te hebben. Kinderen vinden het heerlijk om tijdens het zaaien of wieden te kletsen over dingen die ze bezig houden. En ze zijn vooral erg nieuwsgierig naar alles wat groeit, kruipt en bloeit. Kortom, het tuinseizoen roept!

ZOEKEN IN NIEUWSARCHIEF
TOON NIEUWSARCHIEF
DE LAATSTE FACEBOOKBERICHTEN

DE LAATSTE FOTO’S