https://montessori-tiel.nl/wp-content/themes/gymappstest Kernwaarden | Stichting OPO-R Montessori Tiel

Kernwaarden

Vanuit deze teamwaarden beschrijven we onze visie

Eigenaarschap

Wij helpen kinderen een bewuste keuze te maken in hun werk en leven. Dat doen wij door de kinderen uit te dagen en te prikkelen.

Zelfstandigheid

Een kind wil van nature graag alles "zelf doen". Om kinderen te helpen in deze zelfstandigheid zorgen wij voor een veilige omgeving en materiaal waarmee kinderen ook hun zelfstandigheid kunnen bevorderen.

Samen
Om kinderen te helpen zich als een sociaal verantwoordelijk persoon te kunnen ontwikkelen, wordt vooral bij het aanbod en verwerking diverse samenwerkingsvormen aangeboden. Hiervoor moet het kind zich veilig voelen. Een mooie rol van de leerkracht, die hier dagelijks aandacht aan besteed.

Onderzoeker
Een kind wil graag onderzoeken en via het onderzoek achter de oplossing komen. Onze kinderen zijn de onderzoekers van de toekomst en hebben een rol in de wereld. Wij zijn ons ervan bewust dat wij de wereldburger van morgen een basis mogen geven. Wij vinden het dan ook belangrijk naast de ruimte voor onderzoek, deze wereldburgers te laten zien wat hun rol kan zijn in een duurzame wereld.