De 5 grootste misvattingen over Montessorionderwijs

Montessorionderwijs heeft een unieke benadering van leren en opvoeden die soms tot misverstanden leidt. Laten we enkele van de meest voorkomende misvattingen rechtzetten, opgesteld door Monton:

1️⃣ Kinderen mogen doen wat ze willen: Misvatting! Montessori-omgevingen zijn weloverwogen en ondersteunen de vrije keuze binnen voorbereide omgevingen, waar kinderen leren omgaan met verantwoordelijkheid en zelfdiscipline.

2️⃣ Er is geen structuur of curriculum: Onjuist! Montessorionderwijs heeft een goed doordacht curriculum dat is gebaseerd op de observatie van individuele behoeften en groeipatronen.

3️⃣ Er zijn geen leraren in Montessori: Fout! Montessorileraren zijn opgeleid om de leerervaring te begeleiden en te sturen en ze zijn bronnen van inspiratie en begeleiding voor kinderen.

4️⃣ Montessori is alleen voor hoogbegaafde kinderen: Niet waar! Montessorionderwijs is geschikt voor alle kinderen, ongeacht hun vaardigheden en past zich aan aan de individuele behoeften.

5️⃣ Het is te duur en elitair: Onjuist! Montessorischolen zijn voor elk kind toegankelijk. Je vindt Montessorischolen in verschillende wijken in Nederland en ver daarbuiten in andere landen.Ouders kunnen, net als op alle andere basisscholen in Nederland, een vrijwillige ouderbijdrage betalen.

Kom je een keer kijken? Maak dan een afspraak.
Cookie instellingen