Open ochtend zaterdag 25 mei

Open ochtend Montessori Tiel zaterdag 25 mei 2024
 
De Montessori Tiel is meer dan een school. Dit merkt u aan de prettige sfeer, het pedagogisch klimaat, de rust in de school en de toegankelijkheid van kinderen en leerkrachten. Kinderen worden verwonderd, uitgedaagd en geprikkeld.
Deze leeromgeving kunt u ook zelf ervaren tijdens de open ochtend op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 12.00 uur.
 
Montessorionderwijs kent een lange geschiedenis en is tegelijkertijd springlevend en helemaal van deze tijd! Op de Montessori Tiel leert het kind zelf keuzes te maken, begeleid door de leerkracht. Leerstof wordt zowel door middel van algemene lessen als individuele lesjes aangeboden, met als extra toevoeging de prachtige, tijdloze Montessorimaterialen. De kinderen ontwikkelen zich vanuit intrinsieke motivatie in een uitdagende, veilige en rustige leeromgeving. Deze leeromgeving hoeft niet altijd binnen de school te liggen, zo gaan we ook de natuur in en bezoeken we het theater en dansen we elke week.
We voeden, samen met de ouders, de kinderen op tot zelfstandige, kritische en sociale personen. Dit doen we door kinderen de ruimte te geven om zelf te ontdekken en te doen. Hierbij observeren we en begeleiden we waar nodig is.
Kinderen in deze wereld zijn kinderen van een multiculturele samenleving. Wij staan voor samen werken, samen leren, samen leven. Hiermee geven wij de kinderen een goede basis voor hun toekomst.
 
Tijdens de open ochtend kunt u vrijblijvend kennis maken met de manier van werken op onze school. Tamara Blijdestein, directeur van de school, geeft aan waarom het bezoeken van een open dag voor ouders zo belangrijk is in de keuze van een school: "Een school kies je voor gemiddeld 8 jaar. Dan is het belangrijk om te ervaren hoe het er op een school aan toe gaat, want zaken als sfeer, vertrouwen en professionaliteit proef je niet op een website. Door scholen te bezoeken, samen met hun kind, kunnen ouders het beste beoordelen welke school het juiste gevoel geeft en bij hun kind past."
 
U bent op bovengenoemde datum en tijd van harte welkom om sfeer te komen proeven aan de Dahliastraat 27 in Tiel. Mocht u deze dag niet in de gelegenheid zijn om langs te komen bel of mail dan voor een afspraak, 0344-632815 / montessori-tiel@opo-r.nl / www.montessori-tiel.nl.
Cookie instellingen